Előző
Következő
|
Húzd a malac farkát! |
2017-12-30 08:00:28 |
Szuhanics Albert Húzd a malac farkát! Utolsó bolondja Szilveszter az évnek, szamárpadban ül ő, ha nem hiszed, nézd meg! Részeges, bohókás, elcsuklik a hangja, fals az ő éneke, elázott a lantja. Egész évben komoly, bölcs napok születtek, unja már az anyjuk, s örül e kisdednek, nagyon bohókás ő, semmire nincs gondja, míg pikáns tréfáit számlálatlan ontja. Közben an... |
Karinthy....... |
2017-03-09 16:25:49 |
Előszó Nem mondhatom el senkinek, Elmondom hát mindenkinek Próbáltam súgni, szájon és fülön, Mindnyájatoknak, egyenként, külön. A titkot, ami úgyis egyremegy S amit nem tudhat más, csak egy meg egy. A titkot, amiért egykor titokban Világrajöttem vérben és mocsokban, A szót, a titkot, a piciny csodát, Hogy megkeressem azt a másikat S fülébe s... |
Inni kell! Vedd komolyan! |
2015-01-07 14:45:47 |
Ezt nem mutatom meg a vejemnek, mert már gyakorolja! Inni kell! Vedd komolyan! Tetszik mi? Ha már az orvos is ezt írja fel! Egészségünkre! Miért igyunk bort, sört, pálinkát? - De csak módjával... Vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör... |
Szolgálja egészségedet! |
2012-03-21 09:18:38 |
Bakos Ferenc ........... mátészalkai parasztorvos verse az 50-es évekből Világéletemben segítni volt vágyam, Beteget nem látni sem ülve, sem ágyban, Nem jó a szegénység s mégis annyi kába, Kevés garasát is vivé... |
Magyarok kálváriája a román |
2011-12-22 00:42:18 |
Magyarok kálváriája a román haláltáborban A vermekben szinte csak magyarok voltak, akik ,,családokat" alkottak. Egy-egy verem közössége volt egy ,,család", ők egymást támogatták, és megosztották a napi munkát egymás között. A barakkokban lévő viszonyok itt ismeretlenek voltak. Az itt lévők minden héten kimosták a ruhájukat, nem úgy, mint a barakkok lakói. Eg... |
Reneszánsz ételek |
2011-01-10 18:56:50 |
Medgies Lével Lud fiat Az szép kővér lud fiat szepen swsd meg, az aprolekiat penig, főzd meg soban: szed meg az medgiet az szárátul: mosd meg tizta vizben: fözd meg tizta borban: verd altal az szitan: tégy belé mézet hogy édes legyen: tegy bel borsot, safrant, székfwvet fa hejat. Ha felakarod adni, előszőris az aprolekot ad fel, ugi tőleh reaja az levét, es az ludat felwl hidra... |
Előző
Következő
|
|